Заміна ламп підсвічування панелі приладів

Коли підсвічування приладової панелі перестає працювати, їзда на автомобілі у вечірній і нічний час перестає бути комфортною: доводиться на дотик знаходити інструменти керування обігрівом або кондиціонером, а головне про те, які показання виводяться на спідометрі, тахометрі, табло з температурою двигуна та залишках бензину. у паливному баку залишається лише здогадуватися.

Таку несправність необхідно усувати якнайшвидше. Найчастіше її причиною стають лампочки, що вийшли з ладу, підсвічування комбінації приладів. Слід зазначити, що процес заміни цих непрацюючих елементів є нескладним, проте основна складність полягає в тому, щоб дістатися лампочок в панелі приладів.

Підготовчий процес
Вирішивши поміняти лампи підсвічування, потрібно розуміти, що доведеться знімати торпеду автомобіля. Для проведення цієї процедури знадобляться такі інструменти:

викрутки;
тестер;
нові лампочки.
Заміна ламп на панелі приладів
Робота виконується у кілька етапів:

Виготовляється демонтаж торпеди панелі приладів, за допомогою хрестової викрутки відкручуються два кріплення спідометра.
Після зняття панелі приладів по обидва боки від’єднується колодка контактів, кожна з яких має певний колір, тому переплутати щось тут досить складно.
Як тільки проводка від’єднана, до роботи підключається тестер, за допомогою якого здійснюється перевірка лампочок на працездатність. Вийшли з ладу – підлягають заміні. Для цього необхідно вийняти цоколь.
Скориставшись плоскогубцями, відкрутіть цоколь проти годинникової стрілки. На місце старої лампочки встановлюється нова.
Потім усі деталі збираються у зворотному порядку.

Comments are closed.