Як вибрати автомобільні килимки

Автомобільні килимки покликані захищати салон від бруду, пилу та сльоти, яка зазвичай потрапляє всередину з взуття. Після придбання нового транспортного засобу, а також просто при виявленні проблем, слід подумати про купівлю цього атрибуту. З одного боку, здається, що жодних особливих труднощів у цьому немає. Але все одно багато хто задається питанням, як вибрати автомобільні килимки? І найголовніше – як зробити це правильно, так щоб у процесі експлуатації не було жодних проблем.

Достатньо зайти в спеціалізований магазин або на ринок, щоб побачити все різноманіття товарів, представлених тут. Цим пояснюється деяка складність вибору, адже покупка не тільки має бути економічною, а й повною мірою практичною.

Дані аксесуари бувають двох основних видів: для салону та для багажника. Звісно, ​​найкраще придбати повний комплект. Згодом ця покупка повністю виправдає себе, тому що дозволить захистити салон і багажник від бруду.

Зверніть увагу! Що в деяких випадках нові килимки не зовсім підходять за розміром салону. Внаслідок цього, перебуваючи всередині автомобіля, водій та пасажири постійно чіплятимуть їх ногами тощо. Все це не лише викликає дискомфорт, а й підриває безпеку руху.

Як правило, коли справа доходить до купівлі даних аксесуарів, найчастіше звертають увагу саме на універсальний тип, оскільки вони відрізняються привабливою ціною та доступністю. Їх характерними особливостями є важка гума як матеріал виготовлення, невеликі розміри, відсутність “бортів” і т.д. Іншими словами, вони зроблені так, щоб максимально підходити практично під будь-який автомобіль.

Вони відрізняються не дуже тривалим терміном служби, оскільки досить швидко зношуються. Крім того, покласти їх ідеально рівно практично неможливо, напевно, доведеться підрізати, щоб вони вміщалися у уготовлене місце.

Вироби для конкретної моделі це зовсім інший тип. Тут також можна відзначити дві основні категорії: оригінальні та неоригінальні.

Оригінальні вироби, як правило, виготовляються з гуми або текстилю на заводах компанії-виробника в Європі. Вони відрізняються непоганою якістю, хоча далеко не завжди такі килимки можуть похвалитися довговічністю, особливо в наших умовах. У той же час варто відзначити, що у них досить непогана вологоємність. Втім, в решті комфорту під час експлуатації — вельми суб’єктивне поняття: комусь подобається, комусь немає.

Як матеріали для неоригінальних килимків для конкретних моделей використовують: гуму, поліуретан, текстиль. До головних переваг варто віднести:

Низька вартість;

Відповідність зміни статі;

Високі борти;

Приємний вигляд.

У той самий час із недоліків не можна не відзначити: невеликий термін служби, проблеми з вбиранням вологи тощо.

Навряд чи варто радити оригінальні вироби, оскільки це лише переплата грошей. У будь-якому випадку варто вибирати такі килимки, які за своєю формою підходять для укладання в салон автомобіля. Завдяки цьому можна уникнути безлічі проблем надалі. Краще звернути увагу на моделі з гумовою основою. Непоганий варіант з поліуретановими килимками. Звичайно, не останнім критерієм відбору є зовнішній вигляд, так як такий аксесуар у будь-якому випадку повинен відповідати загальному дизайну.

Comments are closed.