Як пофарбувати торпеду автомобіля

Панель приладів – це найважливіший елемент в салоні автомобіля. Від того як вона виглядає часто залежить загальне сприйняття інтер’єру. Звичайно, згодом вона втрачає свій первісний вигляд. При незначних пошкодженнях панелі приладів, її досить легко відновити. Для цього достатньо знати, як підфарбувати торпеду автомобіля.

Звичайно, основною проблемою насамперед є банальне вицвітання. Лакофарбовий шар стирається і пошкоджується, на ньому з’являються помітні подряпини, які псують вигляд.

На щастя, для вирішення більшості подібних проблем достатньо оновити лакофарбове покриття. Щоправда, зробити це необхідно дуже обережно, щоб не виникло більше ніяких неприємностей.
Щоб якісно провести фарбування торпеди, необхідно як слід підготуватися до цього процесу. Багато залежить від того, які матеріали будуть застосовуватись у роботі, а також які інструменти є під рукою.

Слід підготувати таке:

Інструменти для шліфування (шліфувальна машина та інше);

Компресори, фарбопульти тощо;

Ґрунтовка;

Засіб для знежирення поверхні;

Фарба та лак.

Шліфмашина необхідна, щоб виконати підготовку поверхні панелі приладів. Вручну шліфувати її не дуже зручно, тому краще використати відповідні інструменти. Краскопульт слід підібрати якісний, щоб легко наносив рівний шар. В іншому випадку доведеться помучитися, щоб отримати бажаний результат. А в іншому складнощів ніяких немає. Як знежирюючий засіб підійде ацетон або уайт спірит. Ґрунтовки необхідно не дуже багато, тому необов’язково купувати дорогу.

Зверніть увагу! Фарби та лак повинні підходити для роботи з пластиком панелі приладів. Якщо сумніваєтеся, проконсультуйтеся з продавцем або пошукайте інформацію про це.

Початок роботи
Традиційно, коли йдеться про фарбування, необхідно провести відповідну підготовку. Насамперед це стосується вологого прибирання, щоб позбутися пилу.

Спочатку слід поставити автомобіль на ручне гальмо на рівній поверхні. Вимкнути акумулятор і зняти всі декоративні елементи з торпеди. Далі слід викрутити всі шурупи і кріплення, які служать для її утримання. Також не заважає демонтувати кермо, оскільки воно буде заважати. Після цього пластиковий корпус просто виймається (не забудьте від’єднати електричні проводки).

З демонтованою панеллю набагато простіше працювати, тому слід все-таки зробити цю операцію.

Що потрібно зробити далі?

Підготуйте розпилювач;

Підготуйте фарбу;

Визначтеся з місцями фарбування.

У разі є певні труднощі. Повітря у розпилювачі нерідко містить водяні пари, які у свою чергу потрапляють у фарбу, через що псується загальний вигляд. Сама фарба також повинна бути чистою, без будь-якого бруду та домішок. Її необхідно добре замішати, точно вимірявши об’єм розчинника.

Саме цьому аспекту доводиться приділяти найбільше уваги — фарба має бути в міру в’язкою, без будь-яких домішок. Відрегулювавши розпилювач, можна приступати до фарбування. Обробивши ґрунтовкою найбільш проблемні місця, слід легкими, тонкими шарами наносити свіжу фарбу. Розпилювач потрібно тримати на відстані 15-20 см, плавно змінюючи відстань можна досягти бажаного результату. В іншому випадку обов’язково утворюються патьоки. Фарбування здійснюється у кілька проходів. Наприкінці наноситься закріплювальний лак.

Comments are closed.