Противідкатний упор для вантажних автомобілів

Відповідно до Правил дорожнього руху, противідкатний упор для вантажних автомобілів є обов’язковим пристосуванням. Клини із міцного матеріалу надійно фіксують колеса габаритного транспортного засобу на нерівній поверхні під час зупинок. На схилах, місцях паркування мимовільного руху автомобіля не станеться. Для кращої стійкості упори ставлять як під переднє, так і під заднє колесо. Для автомобіля, що важить понад три тонни, фіксація є обов’язковою умовою.

Компанія «Комтранс Україна» пропонує противідкатний упор, конструкція якого досить міцна і надійна. Експлуатаційні властивості пристрою порадують водіїв. Щоб правильно вибрати відповідні пристрої, необхідно знати їх особливості. Вони є в конфігурації виробу, його матеріалі та розмірах. Трикутна форма – найпоширеніший вид пристроїв, що фіксують колеса. Якщо розглядати складні упори-клини, то пріоритетним є їх мобільність. При цьому міцність та надійність спеціальним пристосуванням також притаманні.

Виробники противідкатних упорів використовують для виготовлення різні матеріали, серед яких пластик, гума, метал. Є й моделі, де всі ці матеріали скомбіновані. Або це може бути комбінація пластику і гуми. Метал та сплави – ще один матеріал, що дозволяє упорам виконувати своє пряме призначення. Для збільшення терміну дії та забезпечення безпеки в екстремальних умовах металевий пристрій обробляється антикорозійним складом. Виріб у таких випадках не поржавіє та збереже свою міцність.

Упори з металу рекомендовані під час перевезення сипких речовин. Якщо між упором і дорогою потрапить пісок, наприклад, стійкість металевої конструкції збережеться. Коефіцієнт зчеплення буде високим.

Противідкатний упор купують необхідної конфігурації, певної висоти, довжини, ширини. Радіус закруглення обода коліс транспортного засобу чи причепа у вирішенні цього питання завжди враховується. Під великий діаметр колеса підбирають високий противідкатний упор, у оснащенні якого передбачені спеціальні ґрунтові зачепи. Також спеціальні приписи до причепа, напівпричепа, транспортного засобу впливають на правильність вибору упору.

Враховуються й спеціальні розпорядження до вантажу, який необхідно перевезти. Подібна інформація вказується в технічному паспорті автотранспортного засобу, причепа або напівпричепа, що використовується для транспортування.

Фіксація габаритного автомобіля досягає свого максимуму, коли зміцнюють противідкатний упор за допомогою спеціального тримача. Матеріал, з якого тримачі виконані, визначає форму виробів, спосіб їх кріплення та розмір. Якщо це сталь, то конструкція буде одна. Якщо пластик – інша.

Щоб отримати впевненість у абсолютній стійкості автомобіля на схилі використовувати необхідно лише якісні упори. Ви можете придбати їх у нашому інтернет-магазині. Для забезпечення безпеки вибирають відповідну модель потрібної конструкції та матеріалу.

Comments are closed.