Як перевірити автомобіль перед покупкою?

Як показує статистика, третина автомобілістів, які купили транспортний засіб на вторинному ринку, вже через кілька місяців експлуатації шкодують про покупку. Це пов’язано в першу чергу з появою великої кількості технічних несправностей, на усунення яких потрібно чимало коштів. Купівля підтриманого авто — завжди ризик. Недобросовісні продавці навчилися якісно маскувати недоліки продаваного автомобіля, розраховуючи перекласти всі тяготи по ремонту двигуна, коробки передач, ходової частини та інших систем на плечі майбутнього власника. Щоб уникнути цього, перед оформленням угоди необхідно ретельно перевірити машину. Фахівці СТО Ваш автосервіс у Львові — autoserv.lviv.ua, де працюють професіонали, які знають і розуміють свою справу поділилися як перевірити машину перед покупкою.

Оглядаємо кузов

Домовтеся з продавцем про зустріч з метою огляду машини не в тісному гаражі з поганим освітленням, а на відкритому повітрі в денний час. Гарне освітлення — гарантія того, що ви зверніть увагу дефекти лакофарбового покриття. Попросіть продавця відігнати машину, якщо вона припаркована поруч з іншими транспортними засобами, і помити кузов, якщо він брудний.

На кузові не повинно бути:

  • ∙ тріщин;
  • ∙ відколів фарби;
  • ∙ подряпин;
  • ∙ вм’ятин.

Якщо продавцеві нема чого приховувати, навряд чи він буде проти мийки. Наявність відколів ЛКП, тріщин і подряпин — вагомий привід поторгуватися. Адже вам доведеться усувати ці пошкодження, але ще гірше, якщо встигла розвинутися корозія. Від покупки такої машини краще всього відмовитися.

Зазори

Зазори між аналогічними складовими частинами кузова з правого і лівого боку повинні бути однакового розміру. Якщо справа вони більше, або навпаки, це одна з ознак, що вказують на аварії в історії автомобіля. Але тут важливо розуміти, що у моделей з бюджетного сегменту якості збірки шкутильгає — зазори можуть бути нерівномірними. В ідеалі потрібно представляти, який розмір зазорів вважається нормальним для конкретної марки і моделі.

Підкапотний простір

Найцікавіша частина — підкапотний простір машини. Зверніть увагу на внутрішні кузовні елементи. Тут особливо пильну увагу слід приділити лонжеронам і полкам крила — метал у верхній частині. Полку повинна бути рівною, без тріщин і інших ушкоджень. На лонжеронах також мають бути відсутні сліди фарби, осередки корозії і будь-які деформації. Якщо видно сліди зварювання, ймовірно, машина брала участь в ДТП.

Двигун

Основні труднощі перевірки двигуна в тому, що коректно оцінити його стан неможливо «на око». Зовні він може бути чистим і охайним, але всередині зношеним, з задираками циліндрів і іншими дефектами, що безпосередньо позначається на експлуатаційних характеристиках авто, термін служби силового агрегату. Найчистіше підкапотний простір — привід насторожитися. Адже ще вчора двигун міг бути весь в маслі і інших підтікає технічних рідинах.

Сучасною мийкою і хімчисткою намагаються приховати явні проблеми, і це у продавців добре виходить. У будь-якому випадку, вам залишається попросити власника машини завести двигун. Прислухайтеся до його роботі — чи немає стукотів, сторонніх шумів, рівний чи холостий хід. Після цього, якщо ви задоволені станом авто, краще відправитися в автосервіс для діагностики — послуга коштує недорого, але економить гроші автомобіліста.

Краще всього діагностика двигуна виконується на автосервісах.

Замість висновку

Як бачимо, нюансів при покупці машини з рук дійсно багато. Тільки з професійним підходом вдасться не помилитися, виявити недоліки і дефекти. У разі їх виявлення, ви зможете запропонувати покупцеві свою суму, керуючись реальним станом транспортного засобу.

Наостанок, не забувайте:

  1. Найкраще відмовитися від покупки автомобіля, якщо продавець установив цінник на 30-40% нижче середньоринкового значення.
  2. Перевіряйте машину за відкритими баз — частина відпаде ще на етапі вибору.
  3. Переконайтеся в оригінальності документів, юридичної «чистоти» авто.
  4. Оцініть стан салону. Рульове колесо і сидіння — один з кращих індикаторів стану транспорту.
  5. Якщо машина підходить за всіма критеріями, не пошкодуйте грошей на діагностику.

В СТО Ваш автосервіс у Львові вас чекають професіонали, довгі роки займаються діагностикою, обслуговуванням і ремонтом автомобільного транспорту. Завдяки сучасного технічного оснащення нашого автосервісу все приховані і явні недоліки машини будуть гарантовано виявлені. Ви позбудетеся від зайвого головного болю в майбутньому, витративши на комплексну діагностику незначну частину коштів, відведених на довгоочікуване придбання.

Комментарии запрещены.